Kmetija Pr Škundr

Doživetje na verandi z vonjem po lavandi

Veranda nad lavando

Počitek od vsakdanjega stresa...

Iz srca za vaju BG

Vabimo vas na obronek gozda, kjer se boste spočili od stresa vsakdanjika in kjer boste lahko brezskrbno uživali v dragocenih trenutkih, ki jih pogrešamo v sedanjem tempu življenja.

Lesena veranda stoji neposredno nad nasadom gorske sivke, katere vonj vam bo pomagal pri nemirnem spancu in slabi energiji. V notranjem prostoru vas čaka doma izdelana postelja iz masivne smreke, ki vas bo napolnila z pretokom energije, glavo pa boste naslonili na vzglavnike polnjene z luščinami domače pire.

Večer bo namenjen samo vam. Uzrite se v mozaik neba in uživajte v svežem gorskem zraku. Neposredno ob verandi je kotiček s kuriščem. Ponujamo vam možnost večerje v lokalni gostilni ali pa si sestavine prinesete sami in se preizkusite v pripravi ognja in peke v lastni režiji, kar je zagotovo pravo doživetje.

Po mirni noči vas bo ob zori na verandi pričakala košarica polna svežih dobrot z naše domačije.

Trajnostni vidik skozi naše oči

V Slivni smo vajeni živeti v neokrnjeni naravi, ki se razdaja in nas obdaja vsak dan, zato nam zanjo ni vseeno. Obiskovalcem omogočamo parkiranje v vasi, da lahko raziskujete okolico peš, saj kraj ponuja mnogo čudovitih razglednih točk. Tudi do naše verande se boste sprehodili peš. K trajnostnem razvoju smo strmeli tudi pri izdelavi ekološke kopalnice v naravi. Ker je veranda na samem, na obronku gozda, ni elektrike, osvetlitev pa smo vseeno omogočili z led svetilkami.

Vzemite si čas zase, prisluhnite in opazujte naravo in si povrnite notranji mir.

Veranda nad lavando

130,00 eur / za dve osebi
  • CENA VKLJUČUJE:
  • bivanje na verandi in njeni notranjosti
  • zajtrk v košarici
  • posteljnino, brisače
  • uporabo ekološke kopalnice (tekoča voda in ekološko stranišče)
  • uporaba zunanjega kurišča
  • termini so na voljo od petka do nedelje s prihodom ob 17. uri in odhodom naslednji dan ob 11. uri. Pri bivanju za 2 noči nudimo 10% popust.
  • večerja na terasi lokalne gostilne (opcijsko) 32,00/za dve osebi.
  • Možnost dodatnega ležišča za otroka do 2. let brezplačno

Dodatna ponudba:

Rokodelska delavnica
Rokodelska delavnica na naši kmetiji Pr’Škrundr. Preizkusili se boste lahko v ročnem oblikovanju gline ali delom z glino na vretenu. Po predhodni najavi se dogovorimo za izvedbo v terminu od 16. do 18. Ure. Cena po osebi 30 eur.
E-kolesarjenje​

S kolesom se lahko podaste okoli Slivne, proti planinskemu domu na Uštah nad Moravčami ali proti Kleniku, kjer si lahko ogledate repliko vaške situle iz 5. st.p.n.š., ki jo je izkopal Janez Grilc, naš družinski prednik. Pot boste nadaljevali proti Zasavski gori, na ekološko kmetijo Vovše (višinska razlika pribl. 200 m). Pot je dolga dobrih 6 km, večinoma makadamska in pelje skozi gozd. Na poti bosta lahko občudovali naravo, se razgibali in naužili svežega zraka.

Cena izposoje kolesa: 25 eur/dan v času bivanja.

Obisk eko kmetije Vovše

Na kmetiji vaju bosta sprejela Andreja in Polde, ki bosta obisk prilagodila vašim željam. Ogledali si boste lahko celotno kmetijo, kjer redijo ovce in pridelujejo sezonsko zelenjavo. Pokukali boste lahko tudi v sirarno, v kateri na tradicionalen način izdelujeta sir ter jogurt in skuto. Ogledali si boste starodavno sušilnico sadja in svinjak, ki je zaradi svoje edinstvene podobe vpisan v register kulturne dediščine.

Postregla vas bosta s krepko toplo malico iz samih domačih dobrot. Morda si boste na kmetiji izbrali miren kotiček za počitek in uživanje v čudovitem razgledu, pokramljali z domačinoma ali pa se podali na krajši sprehod na Zasavsko goro, kjer se vam bo ob taborski cerkvi ponujal prekrasen razgled daleč naokrog. 

 

Cena ogleda in pogostitve: odrasli 25 eur, otroci 10 eur.

Pustolovski park

V neposredni bližini naše verande pa se nahaja tudi Pustolovski park Geoss, kjer lahko izkoristite 20% popust na vstopnice in med krošnjami dreves preizkusite kar 7 različnih prog ali pa se spustite po orjaškem zipline-u v skupni dolžini 915 metrov. 

Pohod na Zgornjo Slivno

Sprehodili se boste do cerkve Sv. Neže iz 14. stoletja. Na vrhu boste deležni enkratnega razgleda na okoliške hribe. Na cvetočem travniku si boste s pomočjo našega nahrbtnika pričarali romantičen piknik in s to čudovito izkušnjo sklenili nepozabno dogodivščino.

Cena piknika iz košarice: odrasli 15 eur, otroci 7 eur.

Kmetija pr Škundr Darilni bon keramika tečaj oblokovanja gline

Darilni bon za vaše najbližje

Da vam lahko kar najbolj ustrežemo, smo za vaše najdražje pripravili darilni bon!

Vtisi

logo leaf new
5/5
Odbita ideja in odličen zajtrk.
Ana, Ljubljana
5/5
Priporočam vsakemu, ki je kdaj želel imeti hišico na drevesu.
Simon, Kranj
5/5
Utrip na vasi je precej drugačen kot v mestu, namesto prometa tu slišiš klepanje kose, pravi utrip vasi.
Jože, Trnovo