Kmetija Pr Škundr

Doživite malce drugačen vikend in se podajte v središče Slovenije

SPANJE V KAŠČI

Naj vas vonj po senu zaziba v spanec . . .

Naredite odklop in se za vikend podajte v središče Slovenije, v vas Slivna, v idilično kmečko okolje. Naj vas doživetje pri nas popelje v preteklost, v naravno okolje, stran od sodobnega sveta.

Za vas smo pripravili namestitev v leseni kašči iz leta 1797, v kateri vas bo pričakalo ležišče, postlano s senom.

Privoščili si boste nepozabno spanje. Prijeten vonj sena in lesa vas bo zazibal v spanec, zjutraj pa vas bo namesto budilke zbudilo ptičje petje. Spet boste začutili sebe,  globoko vdihnili svežino jutra in se sprostili.

Zjutraj vas bo pod domačim kozolcem pričakal zajtrk, skrbno pripravljen iz domačih sestavin. Izkušnja bivanja vas bo sprostila in nehote boste pozabili na vsakdanje skrbi, željni novih dogodivščin, ki smo jih pripravili le za vas. Tu se bo čas ustavil.

Ob večerni uri  vas bo  v neposredni bližini čakala večerja na terasi Gostilne Vrabec, kjer vas bosta postregla Mirjam in Srečko, ki bosta poskrbela, da se bodo vaše brbončice razvajale ob okusih tradicionalne hrane s pridihom sodobnosti. Po večerji se boste lahko podali na krajši sprehod do geometričnega središča Slovenije.

Z obiskom pri nas boste začutili utrip preteklosti in si povrnili notranji mir v naši neokrnjeni naravi. Prisrčno vabljeni!

SPANJE V KAŠČI

150,00 eur /za dve osebi
 • CENA VKLJUČUJE:
 • 1 nočitev z domačim zajtrkom
 • uporaba kopalnice
 • posteljnina, brisače, doma izdelano milo
 • 1 večerja
 • Možen prihod ob 17. uri, odhod ob 11. uri.
 • primerno tudi za družino (doplačilo 35 eur na otroka)

Dodatna ponudba:

Oblikovanje gline

Pri oblikovanju gline se boste predali domišljiji, ustvarjalnosti in si povrnili svoj notranji mir.

Program: 2-urna delavnica pod mentorstvom, domači napitek, izdelava, sušenje in peka izdelka ter dostava.

Cena: odrasli 30 eur, otroci 15 eur.

E-kolesarjenje​

S kolesom se lahko podaste okoli Slivne, proti planinskemu domu na Uštah nad Moravčami ali proti Kleniku, kjer si lahko ogledate repliko vaške situle iz 5. st.p.n.š., ki jo je izkopal Janez Grilc, naš družinski prednik. Pot boste nadaljevali proti Zasavski gori, na ekološko kmetijo Vovše (višinska razlika pribl. 200 m). Pot je dolga dobrih 6 km, večinoma makadamska in pelje skozi gozd. Na poti bosta lahko občudovali naravo, se razgibali in naužili svežega zraka.

Cena izposoje kolesa: 25 eur/dan v času bivanja.

Obisk eko kmetije Vovše

Na kmetiji vaju bosta sprejela Andreja in Polde, ki bosta obisk prilagodila vašim željam. Ogledali si boste lahko celotno kmetijo, kjer redijo ovce in pridelujejo sezonsko zelenjavo. Pokukali boste lahko tudi v sirarno, v kateri na tradicionalen način izdelujeta sir ter jogurt in skuto. Ogledali si boste starodavno sušilnico sadja in svinjak, ki je zaradi svoje edinstvene podobe vpisan v register kulturne dediščine.

Postregla vas bosta s krepko toplo malico iz samih domačih dobrot. Morda si boste na kmetiji izbrali miren kotiček za počitek in uživanje v čudovitem razgledu, pokramljali z domačinoma ali pa se podali na krajši sprehod na Zasavsko goro, kjer se vam bo ob taborski cerkvi ponujal prekrasen razgled daleč naokrog. 

 

Cena ogleda in pogostitve: odrasli 25 eur, otroci 10 eur.

Pustolovski park

Adrenalinsko doživetje v Pustolovskem parku, pri vstopnici nudimo 20% popust.

Povezava: www.pustolovski-park-geoss.si 

Pohod na Zgornjo Slivno

Sprehodili se boste do cerkve Sv. Neže iz 14. stoletja. Na vrhu boste deležni enkratnega razgleda na okoliške hribe. Na cvetočem travniku si boste s pomočjo našega nahrbtnika pričarali romantičen piknik in s to čudovito izkušnjo sklenili nepozabno dogodivščino.

Cena piknika iz košarice: odrasli 15 eur, otroci 7 eur.

Kmetija pr Škundr Darilni bon keramika tečaj oblokovanja gline

Darilni bon za vaše najbližje

Da vam lahko kar najbolj ustrežemo, smo za vaše najdražje pripravili darilni bon!

Vtisi

logo leaf new
5/5
Odbita ideja in odličen zajtrk.
Ana, Ljubljana
5/5
Priporočam vsakemu, ki je kdaj želel imeti hišico na drevesu.
Simon, Kranj
5/5
Utrip na vasi je precej drugačen kot v mestu, namesto prometa tu slišiš klepanje kose, pravi utrip vasi.
Jože, Trnovo

Kmalu!!

Doživetje na verandi z vonjem po lavandi 

Za vaju pripravljamo počitek od vsakdanjega stresa, kotiček v naravi, kjer bosta lahko brezskrbno uživala v dragocenih trenutkih in intimnem vzdušju.

 

Trajnostni vidik skozi naše oči

V Slivni smo vajeni živeti v neokrnjeni naravi, ki se razdaja in nas obdaja vsak dan, zato nam zanjo ni vseeno. Omogočili vama bomo parkiranje v vasi, da bosta lahko raziskovali okolico peš, saj kraj ponuja mnogo čudovitih razglednih točk. Tudi do naše verande se bosta sprehodila. K trajnostnemu razvoju smo strmeli tudi pri izdelavi ekološke kopalnice v naravi. Ker je veranda na samem, na obronku gozda, ne bo elektrike, osvetlitev pa bomo vseeno omogočili z led svetilkami. 

V neposredni bližini naše verande pa se nahaja tudi Pustolovski park Geoss, kjer bosta lahko izkoristila 15 % popust na vstopnice in se med krošnjami dreves preizkusila na kar 7 različnih progah ali pa se spustila po orjaškem zipline-u v skupni dolžini 915 metrov. 

Paket bo vključeval:

 • bivanje na verandi in njeni notranjosti
 • zajtrk v košarici
 • posteljnina, brisače 
 • uporaba ekološke kopalnice (tekoča voda in ekološko stranišče)
 • uporaba zunanjega kurišča 
 • večerja na terasi lokalne gostilne (opcijsko)
Dodatne možnosti: 
 • dodatno ležišča za otroka (do 2. leta brezplačno)
 • najem e-kolesa v času bivanja
Doživetje na verandi z vonjem po lavandi