Kmetija Pr Škundr

Naredita odklop in se za vikend podajta v Središče Slovenije

Vrtacnik tisk

V srcu iz srca – za vaju

Naj vaju vodeno doživetje pri nas popelje v preteklost . . .

Naredita odklop in se za vikend podajta v Središče Slovenije, v vas Slivna, v idilično kmečko okolje. Naj vaju vodeno doživetje pri nas popelje v preteklost, v naravno okolje, stran od sodobnega vrveža.

Za vaju smo pripravili nekaj izjemnih doživetij, ob katerih se bosta povezala z naravo in se naužila pristnega podeželskega življenja. Ne glede na to, ali se želita sprostiti ali aktivno raziskovati naravo, smo tukaj, da vama v srcu Slovenije omogočimo edinstvena doživetja in vama izkažemo pristno slovensko gostoljubnost.

Program

V petek, v popoldanskem času, vaju bomo na naši kmetiji sprejeli z dobrodošlico domačih dobrot. Nato vaju bomo pospremili do lesene kašče iz leta 1797, v kateri bosta nastanjena in kjer smo za vaju pripravili seneno ležišče.

V neposredni bližini se nahaja Gostilna Vrabec. Gostitelja, Mirjam in Srečko, bosta večerjo v lepem vremenu postregla kar na terasi, sicer v notranjosti značilne vaške gostilne ter poskrbela, da se bosta gosta razvajala ob okusih tradicionalne hrane s pridihom sodobnosti. Po večerji se bosta lahko podala na krajši sprehod do GEOSS-a (geometričnega središča Slovenije).

 

Privoščila si bosta nepozabno spanje. Prijeten vonj sena in lesa vaju bo zazibal v spanec, zjutraj pa vaju bo namesto budilke zbudilo ptičje petje.

Zjutraj vaju bo pod domačim kozolcem pričakal zajtrk iz košarice, skrbno pripravljen iz domačih sestavin z naše kmetije. Izkušnja bivanja vaju bo sprostila in nehote bosta pozabila na vsakdanje skrbi, željna novih dogodivščin, ki smo jih pripravili le za vaju.

Po zajtrku in jutranji kavici se bosta preizkusila v ročnih spretnostih v oblikovanju gline, predala se bosta svoji domišljiji, ustvarjalnosti in nehote si bosta povrnila svoj notranji mir.

Po končani delavnici se bosta okrepčala z malico, katero vama bosta postregla Mirjam in Srečko na terasi svoje gostilne. Po bolj umirjenem in sproščujočem uvodnem delu dneva  se bosta podala na adrenalinsko doživetje v Pustolovski park Geoss, ki je od domačije oddaljen le nekaj minut hoje.

 

Po vrnitvi na domačijo se bosta osvežila v spodnjih prostorih naše hiše, kjer je, posebej za goste, urejena kopalnica s tušem in z WC-jem.

Dan bosta zaključila z večerjo ob soju sveč na terasi Gostilne Vrabec.

Po zajtrku pod domačim kozolcem se bosta podala novi dogodivščini naproti. Z z e-kolesom se bosta odpeljala do EKO kmetije Vovše. Pot v našem spremstvu nas bo vodila skozi Klenik, kjer si bosta lahko ogledala repliko vaške situle. Original je v bližini domače hiše našel Janez Grilc, naš družinski prednik. Pot bomo nadaljevali proti Zasavski Sv. gori do Ekološke kmetije Vovše (višinska razlika pribl. 200 m). Pot je dolga dobrih 6 km, večinoma makadamska in pelje skozi  gozd. 

Na kmetiji vaju bosta sprejela Andreja in Polde, ki bosta obisk prilagodila vajinim željam in vremenskim razmeram. Z hišno dobrodošlico in bogati pokušini mlečnih izdelkov bosta predstavila, zakaj sta se odločila za življenje na podeželju in nakup kmetije. Ogledala si bosta lahko celotno kmetijo, kjer redita ovce in pridelujeta sezonsko zelenjavo. Ogledala si bosta lahko tudi sirarno, v kateri izdelujeta sir še v bakrenem kotlu ter jogurt in skuto. Pokukala bosta v trgovinico z mlečnimi dobrotami, s kozarčki predelane zelenjave in predelanih zelišč. V njej bodo na ogled tudi  pleteni in polsteni izdelki iz domače volne.

Poldetu se bosta pridružila na pašniku, kjer mu pri zganjanju ovac pomaga pes pasme border collie ter skupaj z njim prignala ovce do molzišča. V ročni molži se bosta lahko preizkusila tudi sama.

Na kmetiji si bosta lahko ogledala starodavno sušilnico sadja in svinjak, ki je zaradi svoje edinstvene podobe vpisan v register kulturne dediščine. Morda si bosta na kmetiji ob kavi ali čaju izbrala miren kotiček za počitek in uživanje v čudovitem razgledu, pokramljala z domačinoma ali pa se podala na krajši sprehod na Zasavsko Sv. goro, kjer se vama bo ob taborski cerkvi ponujal prekrasen razgled daleč naokrog. 

Ob slovesu bosta od gostiteljev prejela darilce, ki si ga bosta lahko izbrala sama (zeliščna sol, različna posušena zelišča, jušna zelenjava v soli, marmelada, polstena igralna vrvica za otroke…). 

V zgodnjih popoldanskih urah se bosta vrnila v Slivno, se osvežila in poslovila od gostiteljev.

Spoštovana! z obiskom pri nas bosta začutila utrip preteklosti in povrnila notranji mir v naši neokrnjeni naravi. Prisrčno vabljena!

V srcu Slovenije, iz srca – ZA VAJU

636,00 eur /za dve osebi
 • Cena vodenega doživetja na kmetiji Pr' Škundr (za 2 osebi) vključuje:
 • 2 nočitvi z zajtrkom
 • rokodelska delavnica
 • uporaba e-koles
 • Večerji v Gostilni Vrabec
 • 1. večerja (brez pijače): enolončnica po predhodnem dogovoru; mesna/vegetarijanska izbira
 • malica
 • 2. večerja po naročilu; mesna/vegetarijanska izbira
 • Obisk Pustolovskega parka Geoss ali Rudnika Sitarjevec v primeru slabega vremena: (minerali in kapniki kot naravna geološka dediščina, lokalni vodnik).
 • Obisk EKO kmetije Vovše
 • voden ogled in predstavitev kmetije (cca 4 h)
 • pokušina mlečnih izdelkov;
 • doživetje (ročna molža).
Kmetija pr Škundr Darilni bon keramika tečaj oblokovanja gline

Darilni bon za vaše najbližje

Da vam lahko kar najbolj ustrežemo, smo za vaše najdražje pripravili darilni bon!

Vtisi

logo leaf new
5/5
Odbita ideja in odličen zajtrk.
Ana, Ljubljana
5/5
Priporočam vsakemu, ki je kdaj želel imeti hišico na drevesu.
Simon, Kranj
5/5
Utrip na vasi je precej drugačen kot v mestu, namesto prometa tu slišiš klepanje kose, pravi utrip vasi.
Jože, Trnovo