Kmetija Pr Škundr

Doživita vikend odklop v leseni kašči iz leta 1797

VIKEND ODKLOP

Privoščita si nepozabno spanje

Kmetija Pr Škundr vikend odklop

 

Naredita odklop in se za vikend podajta v središče Slovenije, v vas Slivna, v idilično kmečko okolje. Naj vaju doživetje pri nas popelje v preteklost, v naravno okolje, stran od sodobnega sveta.

Za vaju smo pripravili namestitev v leseni kašči iz leta 1797, v kateri vaju bo pričakalo ležišče, postlano s senom. Ob večerni uri  vaju bo  v neposredni bližini čakala večerja na terasi Gostilne Vrabec, kjer vaju bosta postregla Mirjam in Srečko, ki bosta poskrbela, da se bodo vajine brbončice razvajale ob okusih tradicionalne hrane s pridihom sodobnosti. Po večerji se bosta lahko podala na krajši sprehod do geometričnega središča Slovenije.

Privoščila si bosta nepozabno spanje. Prijeten vonj sena in lesa vaju bo zazibal v spanec, zjutraj pa vaju bo namesto budilke zbudilo ptičje petje. Spet bosta začutila sebe,  globoko vdihnila svežino jutra in se sprostila.

 

Program vajinega VIKEND ODKLOPA

Domač zajtrk

Zjutraj vaju bo pod kozolcem pričakal zajtrk, skrbno pripravljen iz sestavin z naše kmetije. Izkušnja bivanja vaju bo sprostila in nehote bosta pozabila na vsakdanje skrbi, željna novih dogodivščin, ki smo jih pripravili le za vaju. Tu se bo čas ustavil.

KmetijaSkundr_Domaci zajtrk

Oblikovanje gline​

Preizkusila se bosta v ročnih spretnostih oblikovanja gline, se predala domišljiji in ustvarjalnosti ter si povrnila svoj notranji mir.

E-kolesarjenje​

Po končani delavnici se bosta z električnima kolesoma podala novi dogodivščini naproti. Pot vaju bo vodila skozi Klenik, kjer si bosta lahko ogledala repliko vaške situle iz, ki je izkopal Janez Grilc, naš družinski prednik. Pot bosta nadaljevala proti Zasavski gori, na ekološko kmetijo Vovše (višinska razlika pribl. 200 m). Pot je dolga dobrih 6 km, večinoma makadamska in pelje skozi  gozd.  Na poti bosta lahko občudovala naravo, se razgibala in naužila svežega zraka.

Obisk eko kmetije Vovše

Na kmetiji vaju bosta sprejela Andreja in Polde, ki bosta obisk prilagodila vajinim željam. Ogledala si bosta lahko celotno kmetijo, kjer redijo ovce in pridelujejo sezonsko zelenjavo. Pokukala bosta lahko tudi v sirarno, v kateri izdelujeta sir na tradicionalen način ter jogurt in skuto. Na kmetiji si bosta lahko ogledala starodavno sušilnico sadja in svinjak, ki je zaradi svoje edinstvene podobe vpisan v register kulturne dediščine.

Postregla vaju bosta s krepko toplo malico iz samih domačih dobrot. Morda si bosta na kmetiji izbrala miren kotiček za počitek in uživanje v čudovitem razgledu, pokramljala z domačinoma ali pa se podala na krajši sprehod na Zasavsko goro, kjer se vama bo ob taborski cerkvi ponujal prekrasen razgled daleč naokrog. 

Večerja ob soju sveč

Proti večeru se bosta vrnila nazaj v Slivno, kjer bomo za vaju na terasi gostilne Vrabec pripravili vecerjo ob soju sveč.

Pustolovski park GEOSS ali pohod na Zgornjo Slivno

Naslednji dan se bosta lahko podala na adrenalinsko doživetje v Pustolovski park ali pa se odločila za pohod na Zgornjo Slivno do cerkve Sv. Neže iz 14. stoletja. 

Na vrhu bosta deležna enkratnega razgleda na okoliške hribe. Na cvetočem travniku si bosta s pomočjo našega nahrbtnika pričarala romantičen piknik in s to čudovito izkušnjo sklenila nepozabno dogodivščino.

Sprostila se bosta v naravi, ob ustvarjanju...v dvoje ali skupaj z nami. Uživala bosta v pridihu domačnosti in bogatih okusih domače hrane.

VIKEND ODKLOP NA PODEŽELJU

380,00 eur / za dve osebi
  • CENA VKLJUČUJE:
  • 2 nočitvi z domačim zajtrkom
  • uporaba kopalnice
  • posteljnina, brisače, doma izdelano milo
  • 5 doživetij po programu
  • uporaba električnih koles
  • 2 večerji
  • Termin obiska: 1. maj-30. september
  • Možnost koriščenja turističnih bonov
Kmetija pr Škundr Darilni bon keramika tečaj oblokovanja gline

Darilni bon za vaše najbližje

Da vam lahko kar najbolj ustrežemo, smo za vaše najdražje pripravili darilni bon!

Vtisi

logo leaf new
5/5
Barbara in Bojan sta naredila izlet nekaj posebnega… Z možem sva se res sprostila in uživala… Odlična hrana, topli ljudje in čudovita izkušnja. Priporočam!
Maruša, Novo mesto
5/5
Zmogljiva električna kolesa in odličen piknik iz nahrbtnika. Vrnila se bom na tečaj gline, ker me je sama rokodelska delavnica navdušila.
Martina, Bled
5/5
Zanimiva izkušnja, polna adrenalina, hvala vam.
Sonja, Golnik